dijous, 12 de desembre del 2013

Les preguntes


"Vol que Catalunya esdevingui un Estat?".
En cas afirmatiu, "vol que aquest estat sigui independent?"


Però hi ha algun estat que no siga independent?
Moltíssims: Califòrnia, Florida, Texas, Baviera...
Vols dir que la primera pregunta és...
Sí. La primera pregunta és: “Vol que Catalunya esdevingui un estat federat a un estat federal?”
Però això no és el que havíem acordat i, damunt, Espanya no és un estat federal i...
Punt per a Pere Navarro. 
 

4 comentaris:

mongkix ha dit...

Jo el que discrepe és en la segona pregunta... pq què passa si jo no vull cap estat (i molt menys com es van fer els estats-nació moderns), però, en canvi, si que vull que catalunya siga independent?

pq només potser, o Sí a tot o No a tot?

Anònim ha dit...

La pregunta té molta trampa perquè els que vulguin que no ho faran amb tant d'èmfasi (per allò de "España: una y no cincuenta y una") y respondran que NO i NO. Però si el redactat diu a la segona "en cas afirmatiu, respongui la segona", els que diguin NO i responguin la segona -saltant-se així "en cas afirmatiu"- es considerarà nul·la.

Minara ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Minara ha dit...

La pregunta és molt més intel·ligent del que sembla... A part del que comenta l'anònim, que és completament cert (ens farem un fart de vots nuls!), si haguessin proposat una pregunta a l'escocesa "Vol que Catalunya sigui un estat independent?" i sortís el "NO", el procés s'acaba. ELS CATALANS NO VOLEM LA INDEPENDÈNCIA. I PUNT.

Amb una doble pregunta, i tenint en compte que és improbable que surti el NO a la primera, surti el que surti el procés continua. Per què? Perquè si surt SÍ-SÍ hem de continuar fins d'independència, però si surt SÍ-NO, hem de buscar federar-nos amb Espanya. I què pasa quan no ens puguem federar perquè Espanya no ho vol? Que haurem de buscar una altra solució... Els federalistes ja no voldran federar-se perquè hauran vist que és impossible... Què voldran? La majoria voldran d'independència. I llavors si podrem fer una pregunta binària.

El que no entenc és l'idea de no voler un estat però voler que Catalunya sigui independent? Com pots ser independent si no ets estat?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails