dilluns, 14 d’octubre del 2013

Mamelles (I)




Dimecres passat tres activistes del grup FEMEN interrompien una sessió al Congrés quan parlava el ministre Gallardón i mostraven els pits i, també, un escrit que deia que “El aborto es sagrado” per protestar per l'anunci de Justícia de tornar, si no ho fa més enrere encara, a la legislació de 1985.

Òbric parèntesi. Potser reduir l'oposició a la regulació que pretén Gallardón sobre l'avortament a un únic eslògan és simplista i, a més a més, fer-ho mostrant els pits és sensacionalista, però a la vista dels últims informes internacionals sobre la capacitat lectora dels espanyols crec que la mesura ha estat correcta i proporcionada: una paraula més i potser no s'haguera entés el missatge. Tanque parèntesi.

Siga com siga, amb esta acció FEMEN ha aconseguit situar Espanya al grup dels països on les activistes denuncien la vulneració dels drets de les dones, països amb una tradició i qualitat democràtica tan gran com Tunísia o Ucraïna, i de retruc ens han regalat reflexions com les que el ministre de l'Interior d'Espanya, l'ultra Fernández Díaz, realitzà al dia següent de l'acció: “Se podría haber producido una tragedia, haberse caído ella y haber matado a algún diputado”.

Em fa la impressió que amb este Govern i amb esta classe de ministres FEMEN tindrà feina a Espanya per a una llarga temporada.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails