dimecres, 22 de maig del 2013

Veni, Sancte Spiritus



El Vaticà ha desmentit una informació publicada pel canal de televisió de la conferència episcopal italiana i que assegurava que el papa Francesc hauria realitzat diumenge passat una cerimònia d'exorcisme al mig de la plaça de sant Pere.

El malentés es produí en acabar la missa de la Pentecosta, quan el papa posà les mans al cap d'un xiquet en cadira de rodes (i al qual es podria presumir alguna mena de malaltia mental) i este obrí la boca i emeté un crit, fet que féu pensar molts experts en exorcismes (!) que havien assistit a l'expulsió d'un dimoni en directe.

Segons Lombardi, portaveu del Vaticà, el papa simplement “pregà per una persona que patia” i negà que es tractara de cap tipus d'exorcisme.

Podríem dir, per tant, que el misteri del xiquet diabòlic està resolt, però caldria que també ens explicaren com és possible que una institució tan seriosa com l'església catòlica celebre la Pentecosta (el cinquanté dia després de la pasqua), una festa que recrea el descens de l'esperit sant en forma de llengua de foc (!) sobre els apòstols de Crist, perquè la veritat és que, comparat amb això, em resulta molt més creïble l'existència de xiquets endimoniats.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails