dimecres, 14 de març del 2012

Roger rabbit


Quan Rajoy encarregà Alberto Fabra que es féra càrrec de posar ordre al PPCV estic segur que més enllà de preocupar-se pels excessos verbals i les caricatures en què s'havien convertit Camps, Costa, Barberà, Castedo, Ripoll, Carlos Fabra o Rus, un nom va ocupar la ment de tots dos: Rafael Blasco.

L'actual portaveu dels populars a Les Corts és un supervivent polític i ha estat conseller amb Lerma, Zaplana, Olivas (!) i Camps, però hi ha cròniques que suggereixen que ja fou conseller amb Jaume I.

Durant la legislatura 2007-2011 es féu càrrec d'eixe invent que s'ha convertit en l'últim cas de corrupció que afecta el País Valencià, la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania, i que de moment ja porta 15 imputacions entre càrrecs públics i de confiança de Blasco, conegut als informes oficials amb el malnom de Roger Rabbit, i també responsables d'ONGs, un dels quals està empresonat. L'oposició parlamentària denuncià que a través d'esta conselleria podria haver-se malversat al voltant de 9 milions d'euros que havien d'haver estat destinats a cooperació internacional i que acabaren, com no podia ser d'una altra forma a este país, en la compra d'immobles.

En fer-se públiques les primeres detencions, Fabra cessà els càrrecs de confiança que Blasco havia col·locat a Cooperació i des d'aleshores el d'Alzira, en vore's arraconat, no ha deixat de regalar-nos declaracions que apunten directament al cap del Molt Honorable.

La primera fou defensar els cessats en comparar la imputació dels seus subordinats a la conselleria de Solidaritat amb la situació processal que patí Camps i, atenció, el mateix Alberto Fabra quan era regidor a Castelló en assegurar: “Si haguera dimitit, hui no seria el president de la Generalitat”.

Pocs dies després, encara molest per les noves formes imposades per Fabra, denuncià que el seu partit no defensava suficientment els imputats i, finalment, esta setmana, a banda de criticar la policia per haver fet la seua feina, obrí la porta a la possibilitat que nous candidats alternatius a Fabra optaren a dirigir el PPCV.

Sembla, per tant, que Blasco ha decidit fer el nuc de la corda que l'ha d'ofegar. 
 

El vídeo mostra una intervenció parlamentària de Mònica Oltra, d'octubre de 2010 (!), denunciant el cas i que va meréixer que Blasco la qualificara de “sinvergüensa”.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails