dimecres, 11 de novembre del 2009

Mònica, la desitjada

Totes les dades que oferí l'enquesta que publicà ahir El inMundo sobre intenció de vot a Madrid em resulten indiferents: que Aguirre mantinga la majoria absoluta, que el PSM i IU puguen perdre vots i, fins i tot, que UPyD obtinga representació a la cambra regional me la suen per complet, perquè realment qui hauria de fer-s'ho mirar és Rajoy, ja que ell serà el principal perjudicat per la hipotètica victòria d'Aguirre, i ja vaig decidir fa molt de temps que Mariano i jo no podem tindre les mateixes preocupacions.

De les dades relatives al País Valencià, en canvi, sí que caldria destacar alguns aspectes, començant per la miserable mida de la mostra -només 500 entrevistes- ja que un vagó de metro en hora punta conté més gent.

Independentment d'això -és el que tenim, no hi ha més- convé destacar en primer lloc que el PP guanya per majoria absoluta i que el PSPV (o ha degenerat tant que ja és el Partit Socialista del Regne de València?) perd encara més vots i que Compromís guanya més de punt i mig percentual respecte a les eleccions de 2007.

Tot i que cal agafar estos resultats amb pinces -per la miserable mostra i pel caràcter mentider dels valencians- podríem arribar a considerar-los raonables, per impossible que parega, ja que mentre la imatge de Camps i del seu Govern se desplomen, en canvi, el PP encara supera el 50% en intenció de vot, però és que, amics i amigues, així és València.

El punt més interessant de l'enquesta -per la novetat que suposa- és el creixement de Compromís i l'altíssima valoració de Mònica Oltra, que esdevé la segona política més valorada pels valencians, per davant de Zapatitos, de Mariano i, per descomptat, d'Alarte i a menys d'un terç de punt de Camps.

El gran dubte que encara hui estarà present al cap del tàndem Oltra-Morera i, també, de Sanz i dels seus camarades serà si l'augment d'intenció de vot correspondrà a la coalició de Bloc i Iniciativa o si se l'emportarà Esquerra Unida.

Òbviament, qui ací escriu no ho sap (de fet encara em pregunte com és possible que 500 persones coneguen al senyor Alarte) però sí que tinc, com no podia ser d'una altra forma, una teoria al respecte: l'augment d'intenció del vot a Compromís correspon a la feina que fan a Les Corts Bloc i Iniciativa i, especialment, la senyora Oltra.

I crec que això és així per tres raons: la primera ens la fa vore la valoració que els enquestats fan de la portaveu d'Iniciativa, ja que és la més valorada, fins i tot més que Camps, pels valencians de 18 a 65 anys. La segona la trobem, justament, als resultats d'esta enquesta referits a Madrid i a altres enquestes publicades recentment i que posen en evidència que el projecte d'IU no es recupera; i finalment, però sobretot, per la feina que Oltra, Morera, Mollà i Pañella desenvolupen a Les Corts.

Per tant, la importantíssima tasca realitzada per estos quatre diputats, l'absència de signes de recuperació electoral d'EU i del PSPV i la capacitat d'Oltra per donar a conéixer la política de Compromís (i també per donar-se a conéixer) aporten una miqueta de llum a este túnel que suposa el corrupte Govern de Camps i ens fan albirar una alternativa a la dreta i a mi, insistisc, un càrrec públic ben remunerat.


2 comentaris:

David ha dit...

A vorer si és veritat i la Coalició Compromís pel País (Bloc i IPV) torna a traure representació, encara que siga sense EU.

Per desgràcia, en acabant els valencians solen votar a algú dels dos grans partits i s'obliden de la tasca que estan fent els quatre diputats de Compromís que estan treballant més que tots els del PP PSOE junts

Mónica ha dit...

Feia temps que m'havien parlat d'aquest bloc, de tu i del llibre que recentment has publicat. L'altre dia em van enviar l'entrada que m'has dedicat i per fi he entrat al bloc per comprovar amb els meus ulls les virtuts de què em parlaven. He de reconéixer que, més enllà d'aquesta entrada que m'ha agradat i esborronat a parts iguals (per una mal dissimulada timidesa), m'ha encisat el bloc. A partir d'ara el seguiré sempre que puga. El meu (monicaoltra.blogspot.com) és molt més normal: de treball, de reflexions polítiques, etc, però et copiaré algunes coses amb el teu permís.
Gràcies per l'entrada, pel bloc, pel to, per la ironia, per l'estil i per l'aire fresc que emanes en una atmosfera tan emboirada.
Salut i sort!
Mónica Oltra

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails