dijous, 22 d’octubre del 2009

Em caus gros

No tinc res contra les persones obeses, en el sentit que no els negue la seua condició humana ni l'aplicació dels drets constitucionals, però no he pogut evitar sentir una mena de satisfacció en escoltar que un matrimoni de Regne Unit ha perdut la custòdia de tots els seus fills perquè els xiquets patien obesitat.

Pot semblar una mesura dràstica i exagerada, però si ens fixem en les xifres ens adonarem ràpidament que el tema era gros (mai millor dit): la mare pesava 146 quilos (!), un fill de només un any d'edat ja arribava als 25 (!!) i un altre de tretze anys passava dels 100 (!!!).

Salta a la vista, per les dimensions del problema, que este matrimoni -el pes del pare no s'ha fet públic, però a les imatges de televisió semblava immens- no estava en condicions de donar una correcta educació als fills i ja havien estat advertits pels responsables de serveis socials del risc de perdre la custòdia per una raó de pes (en sentit literal i figurat): la salut dels menors.

Curiosament, abans de fer-se pública esta curiosa notícia, anit La 1 de TVE emetia el reportatge Vamos a más, en el qual analitzaven -d'aquella manera, també- l'augment de la població obesa a la Confederació Ibèrica de Nacions i, en especial, a les nacionalitats històriques de Canàries i d'Andalusia, les quals ja no només destaquen pels índexs d'atur i d'analfabetisme, sinó també perquè sembla que els grossos ja no hi caben.

Especialment sagnant fou el cas d'una madrilenya de Parla (!) de 26 anys, casada i mare de no sé quants xiquets, que amb un metre i mig d'alçada fregava els noranta quilos i presumia de beure dos litres i mig de coca cola al dia, de no comprar mai ni peix ni verdura i, en canvi, empassar-se tones de greixos industrials a qualsevol hora del dia o de la nit.

No sé com portarà la Fiscalia de Menors l'assumpte de Belén Esteban, però ja li he fet arribar una queixa contra esta mare: ella serà la pròxima.

* * *

El vídeo del programa al complet és la web de RTVE i la dona que he denunciat apareix al minut 53: feu-li una ullada.



2 comentaris:

Albert Medran ha dit...

Uff... és massa fort el relat d'aquesta noia de Parla... massa.

Busca qui t'ha pegat ha dit...

és per a matar-la o no? XD

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails