dimarts, 7 de juliol del 2009

El Jurat


Llega la hora de las nominaciones...
 
Si tot va com ha d'anar, finalment Camps haurà de donar la cara davant el Tribunal del Jurat, una institució desconeguda fins i tot per a molts d'aquells que ens dediquem a l'exercici del Dret.

El Jurat és una institució estranya i plena de llegendes que no s'adeqüen en res a la realitat i que cal desmuntar punt per punt: en primer lloc, els membres del Jurat, que en sou nou, només han de pronunciar-se sobre els fets provats, responent a una sèrie de preguntes que el Magistrat-President els formularà prèviament, la qual cosa implica determinar -en últim extrem- la culpabilitat de l'acusat. No imposaran, en canvi, l'extensió de la pena, la qual serà determinada pel Magistrat.

Tot i això, ser jurat és una responsabilitat importantíssima que constitueix una obligació cívica i que la Llei regula amb requisits, incompatibilitats, prohibicions i incapacitats.

Som molts els que pagaríem per formar part del Tribunal encarregat de jutjar Camps i tindre'l just enfront quan haja d'explicar allò de 'te has pasado un huevo', de''amiguito del alma' i tots els elements carregats de bizarrisme que han acabat per convertir esta trama de corrupció de prêt-à-porter en una opereta ben barata.

El problema, benvolguts, és que aquells ciutadans que formaran part del Jurat que jutjarà Camps ja han estat seleccionats. M'explique: el mes de setembre dels anys parells es realitza un sorteig de cada cens provincial i es determina una bossa de ciutadans per a actuar de Jurats durant els dos anys següents, de forma que en octubre de 2008 es van seleccionar els ciutadans que seran Jurats durant 2009 i 2010.

No vull presumir, però en estos moment, i després d'una lleugera i superficial cerca per Internet, he trobat el llistat de ciutadans valencians que formaran part de l'hipotètic Tribunal que jutjarà el Cada-dia-menys-honorable Francisco Camps, ordenat alfabèticament i per municipis, a partir de la pàgina 42 del Butlletí Oficial de la Província de València del 25 d'octubre de 2008, i ara la única pregunta que cal fer-se és: és possible que almenys un parell no siguen votants del PP?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails