dilluns, 11 de maig del 2009

La caiguda


Demà a primera hora tinc un judici perquè una vella grossa es va fotre una hòstia en no vore un escaló als lavabos del saló de convits on la seua germana celebrava les noces de plata.

Esta bona senyora està convençuda que té dret a demanar diners per la caiguda, sense saber ben bé a qui correspon esta obligació, tot i haver reconegut en diverses ocasions que la culpa fou seua per no mirar on posava el peu.

A mi em va tocar defensar el seu cas i demandar el saló de convits per veure si sona la flauta i la senyora grossa arreplega un parell de milers d'euros.

Per casos com el que ara ens ocupa, cada dia estic més convençut que cal fer molta pedagogia i explicar als ciutadans que la Justícia no està per a coses com estes i que no es pot pretendre que sempre pague algú pels nostres errors.

Pel que sembla, Telecinco comparteix esta preocupació meua, i amb la intenció de fer entendre al públic que la Justícia és un tema molt més seriós del que a priori es podria pensar, ha posat en marxa el programa De buena Ley, una reedició de l'antic Veredicto.

Este espai diari pretén donar solució als problemes ciutadans més quotidians sense caure en el sensacionalisme o el ridícul, i per això un equip de professionals selecciona els casos que els arriben amb un criteri i una dedicació envejables. Així, hui per exemple, una parella de divorciats discutia perquè el pare volia canviar la filla d'escola perquè no coincidira a classe amb una altra xiqueta de raça gitana.

De buena Ley compta amb un jutge de mentida i amb un públic que opina sense tindre ni puta idea (de fet, entre els opinadors es troba un exconcursant de Supermodelo) però que representa allò que en televisió és tan important com el sentit comú i s'anomena el sentir de la calle.

En definitiva, doncs, Telecinco no fa una altra cosa que ajudar perquè la Justícia continue sent 
la institució més menyspreada i la que menys confiança dóna als ciutadans i perquè gent vella, grossa i maldestra denuncie a qui siga en caure un bac.

Personalment, només espere que el cinisme i la mala hòstia que destil·le a estes hores no em juguen una mala passada demà al judici.



Imatge de Complejo

1 comentari:

rogerbcn ha dit...

cada dia estic més convençut de la decisió que vaig prendre fa temps....
...no tenir televisió

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails